Jeesus ei voi olla sama kuin Ylienkeli Mikael !

 

Todiste 1 / Ellen G Whiten näky johon koko Adventistien harha Ylienkeli Mikael = Jeesus perustuu !

Ellen G White/ Kirjasta Kristillisiä kokemuksia sivu 139

Näky n.1844 vuodelta !

" Näin näyssä kaksi sotajoukkoa hirvittävässä taistelussa.Toinen sotajoukko kulki maailman valtamerkkejä kantavien lippujen, toinen Prinssi Immanuelin verentahraaman lipun johdolla. Liput jäivät laahaamaan tomuun kun Herran armeijasta ryhmä toisensa jälkeen liittyi vihollisiin ja kun vihollisen riveistä joukko toisensa jälkeen yhdistyi Jumalan käskyjä pitävään kansaan. Eräs keskitaivaalla lentävä enkeli pani Immanuelin lipun käteeni samalla kun eräs mahtava ylipäällikkö huusi kovalla äänellä: "Tulkaa riviin". Asettukoon Jumalan käskyille ja Jeesuksen todistukselle kuuliaiset paikoilleen. Tulkaa pois heidän keskeltään ja erotkaa heistä älkääkä koskeko saastaiseen, niin minä otan teidät vastaan ja olen teidän Isänne ja te tulette olemaan minun poikiani ja tyttäriäni. Tulkoot kaikki, jotka haluavat, Herran avuksi mahtavaa vihollista vastaan.Taistelu riehui. Kumpikin puoli oli vuorotellen voitolla. Nyt ristin sotilaat peräytyivät ja tulivat "riutuvan sairaan kaltaisiksi" Jes 10:18 Mutta heidän näennäisen peräytymisensä tarkoituksena oli vain edullisemman aseman saavuttaminen. Kuultiin ilohuutoja. Ylistyslaulu kiiri Jumalan puoleen, ja enkelit yhtyivät lauluun Kristuksen sotilaiden pystyttäessä lippunsa siihen saakka vihollisen hallussa olleen linnoituksen muureille.Pelastuksemme Päämies johti taistelua lähettäen apujoukkoja sotilailleen. Hänen voimansa ilmeni valtavana rohkaisten heitä keskittämään taistelun porteille. Hän opetti heille pelottavia asioita vanhurskaudessa johtaessaan heitä askel askeleelta voitosta voittoon.Vihdoin saatiin voitto. Mainehikkaan voittoisa oli sitä lippua seuraava joukko, jossa oli kirjoitus: "Jumalan käskyt ja Jeesuksen usko".Kristuksen sotilaat olivat aivan kaupungin porttien vieressä, joka iloiten otti vastaan Kuninkaansa. Rauhan, ilon ja ikuisen vanhurskauden valtakunta on perustettu."

ELI YLIENKELI MIKAELIN TÄYTYY OLLA SIIS JEESUS ETTÄ TÄMÄ ELLEN G WHITEN ADVENTISTIEN SUUREN "PROFEETAN" NÄKY OLISI SOPUSOINNUSSA RAAMATUN TEKSTIN KANSSA ILMESTYSKIRJASSA:

Eli tässä Ellen G Whiten näyssä ylienkeli Mikael=Jeesus ("Pelastuksemme päämies")

JA VERTAA SIIS RAAMATUN ILMESTYSKIRJAN VASTAAVA:

Joh Ilm12:7,8

" Ja syttyi sota taivaassa: Miikael ja hänen enkelinsä sotivat lohikäärmettä vastaan; ja lohikäärme ja hänen enkelinsä sotivat, mutta eivät voittaneet, eikä heillä enää ollut sijaa taivaassa."

JA NÄIN SYNTYY HARHAOPPI NIMELTÄÄN , YLIENKELI MIKAEL ON YHTÄ KUIN  JEESUS ja siihen liittyen korostukset  "JUMALA KÄSKYT JA JEESUKSEN USKO" eli Sapatti ylin käsky ja näin sunnuntain viettäjien tuomitseminen pedon merkillä.". "Adventistit se oikea "Pyhä jäännös"... jne, jne

 

 

TODISTE 2

(Juud 9 )

" Mutta ei ylienkeli ("arkkienkeli") Mikaelkaan, kun riiteli ja väitteli perkeleen kanssa Mooseksen ruumiista, rohjennut lausua herjaavaa tuomiota, vaan sanoi: "Rangaiskoon sinua Herra! (Kurios= Lord = Jeesus)"

https://biblehub.com/text/jude/1-9.htm

ELI Miksi arkkienkeli Mikael (adventistien muka "Jeesus Kristus") ei rohjennut tuomita ?

Huom. Arkkienkeleillä ei ole tuomiovaltaa, mutta Kristuksella on !

Mutta jospa arkkienkeli (adventistien "Jeesus") halusikin antaa tuomiovallan Isälle Jumalalle ?

VASTAUS:

Ei ole mahdollista: Vertaa (Joh 5:22)

"Sillä Isä ei myöskään tuomitse ketään, vaan hän on antanut kaiken tuomion Pojalle." !!!!!!!!!

ELI SIIS TÄSTÄ PÄÄTTELEN, että ainoa joka voi kyetä tuomitsemaan on Jeesus Kristus ! JA PÄÄTTELEN MYÖS, että Ylienkeli Mikael ei voi olla Jeesus Kristus

 

 

TODISTE 3

( 1 Tess 4:16 )

Sillä itse HERRA on tuleva alas taivaasta käskyhuudon, YLIENKELIN äänen ja JUMALAN pasunan kuuluessa, ja Kristuksessa kuolleet nousevat ylös ensin."

 

Vrt. https://biblehub.com/text/1_thessalonians/4-16.htm  

"Herra itse astuu alas taivaasta ja "keleusma" = a shout of command = huutaa komennon ! Arkkienkelin äänen ja Jumalan pasuunan kanssa (with)"

 

SIIS: Miksi Herra ( Jeesus) ja ylienkeli (Mikael) mainitaan tässä lauseessa eri nimillä, vaikka adventistien opin mukaan ovat yksi ja sama persoona !

TAI Miksi raamattu selittäisi näin yksinkertaisen asian näin vaikeasti. Miksi raamattu ei suoraan sano, että Kristus on Mikael ????

VASTAUS:

KOKO TÄMÄ AJATUS ON IHAN OMAA ELLEN G WHITE HARHAA, ETTÄ

SAATAISIIN ELLENIN NÄYT JA ILMESTYSKIRJAA KOSKEVAT MUUTKIN PALASET YHTEEN !

 

 

 

 

 

TODISTE 4

HUOM ! JEESUS ON ENKELEITÄ KORKEAMPI ! MYÖS YLIENKELI MIKAELIA !

Hebr 1:1 Sittenkuin Jumala muinoin monesti ja monella tapaa oli puhunut isille profeettain kautta,

1:2 on hän näinä viimeisinä päivinä puhunut meille Pojan kautta, jonka hän on pannut kaiken perilliseksi, jonka kautta hän myös on maailman luonut

1:3 ja joka, ollen hänen kirkkautensa säteily ja hänen olemuksensa kuva ja kantaen kaikki voimansa sanalla, on, toimitettuaan puhdistuksen synneistä, istunut Majesteetin oikealle puolelle korkeuksissa,

1:4 tullen ENKELEITÄ NIIN PALJOA KORKEAMMAKSI, kuin hänen perimänsä nimi on jalompi kuin heidän.

1:5 Sillä KENELLE ENKELEISTÄ HÄN KOSKAAN ON SANONUT: "Sinä olet minun Poikani, tänä päivänä minä sinut synnytin"; ja taas: "Minä olen oleva hänen Isänsä, ja hän on oleva minun Poikani"?

1:6 Ja siitä, kun hän jälleen tuo ESIKOISENSA maailmaan, hän sanoo: "Ja kumartakoot häntä kaikki Jumalan enkelit".

1:7 Ja enkeleistä hän sanoo: "Hän tekee ENKELINSÄ TUULIKSI ja palvelijansa tulen liekiksi";

1:8 MUTTA POJASTA: "Jumala, sinun valtaistuimesi pysyy aina ja iankaikkisesti, ja sinun valtakuntasi valtikka on oikeuden valtikka"

" vaikka hänellä olikin JUMALAN MUOTO"...Huom. EI SIIS YLIENKELI MIKAELIN MUOTOA !

ja sitten... " otti hän orjan muodon, tuli ihmisten kaltaiseksi"....

(vrt Fil 2:6,7)

ELI

" Teidän voittajan palkintoanne ei saa riistää teiltä kukaan, joka..PALVOO ENKELEITÄ." (Kol 2:18)

 

 

Todiste 5 !

 Johdantona: Dan 10:13 "  mutta Mikael, yksi suurimmista enkeliruhtinaista, tuli auttamaan minua."

(1938 käännös ) "  mutta katso, Miikael, YKSI ENSIMMÄISISTÄ enkeliruhtinaista"

 "mî-ḵā-'êl, 'a-ḥaḏ haś-śā-rîm hā-ri-šō-nîm" = "Michael one princes of the chief"
https://biblehub.com/text/daniel/10-13.htm

 

Dan 10:21  "Mutta minä ("Herra" = "adonai") ilmoitan sinulle, mitä on kirjoitettuna totuuden kirjassa. Eikä ole ketään muuta vahvistamassa minua heitä vastaan paitsi teidän enkeliruhtinaanne Miikael.11:1  jota minä autoin ja suojasin meedialaisen Dareioksen ensimmäisenä hallitusvuotena."

Eli mitä näistä kahdesta kohdasta voimme päätellä ? Noh ainakin sen että tämä Mikael ei ole ainoa suuri enkeliruhtinas vaan heitä on muitakin ja sen että tässä Dan 10 luvussa Herra = "adonai" kertoo hänestä Danielille !

Jos siis Jeesus = Ylienkeli Mikael...niin kuin Adventistit/Jehovan todistajat/Urantia-kirjan tekijät siis väittävät... niin sitten täytyisi olla muitakin Jeesuksen kaltaisia "Jumalan enkelipoikia" ja jos näin alamme ajatella niin harhaudumme täysin pois kristinuskon peruskäsitteistä ! :O

Verrataanpa kahta eri Raamatun kohtaa:

Huom ensin Ilm 1:1  "Jeesuksen Kristuksen ilmestys" !

Ilm 1:13 ja lampunjalkain keskellä Ihmisen Pojan muotoisen, pitkäliepeiseen viittaan puetun ja rinnan kohdalta kultaisella vyöllä vyötetyn.

1:14 Ja hänen päänsä ja hiuksensa olivat valkoiset niinkuin valkoinen villa, niinkuin lumi, ja hänen silmänsä niinkuin tulen liekki;

1:15 hänen jalkansa olivat ahjossa hehkuvan, kiiltävän vasken kaltaiset, ja hänen äänensä oli niinkuin paljojen vetten pauhina.

1:16 Ja hänellä oli oikeassa kädessään seitsemän tähteä, ja hänen suustaan lähti kaksiteräinen, terävä miekka, ja hänen kasvonsa olivat niinkuin aurinko, kun se täydeltä terältä paistaa

ja sitten vertaa

Dan10:5 Minä nostin silmäni ja näin, ja katso: oli eräs mies, puettuna pellavavaatteisiin ja kupeet vyötettyinä Uufaan kullalla.

10:6 Hänen ruumiinsa oli kuin krysoliitti, hänen kasvonsa olivat kuin salaman leimaus, hänen silmänsä kuin tulisoihdut, hänen käsivartensa ja jalkansa kuin kiiltävän vasken välke; ja hänen sanojensa ääni oli kuin suuren kansanjoukon pauhina.

10:16 Silloin eräs ihmisen kaltainen kosketti huuliani, ja minä avasin suuni ja lausuin edessäni seisovalle: "HERRANI , näyn nähdessäni tuska kouristi minua ja voima pakeni minusta.

10:17 Miten minä, vähäinen palvelija, voisin puhua herrani kanssa? Enää ei minussa ole jäljellä voimaa, tuskin henkeäkään!"

10:18 Ihmisen kaltainen kosketti minua uudelleen, antoi minulle voimaa

____________________________

 Huomaa siis  Danielin näyssä oli "ihmisen kaltainen" jota Daniel kutsui "Herrakseen" ! ("adonai")

Toiseksi kasvot ja silmät oli loistavat molemmissa sekä pellavapuku ja pitkä viitta esiintyy... myös molemmilla vyötäröllä loistaa kultaa !

Ja MIKÄ SIIS TÄRKEINTÄ TÄSSÄ Dan 10:16 käyttää alkukielessä tässä Huudahduksessa "HERRANI" hebrean alkukielen sanaa "Adonai" eli Lord eli Jumala ! Kysymyksessä ei siis voi olla muuta kuin HERRA !

https://biblehub.com/lexicon/daniel/10-16.htm

ja strong hebrew !

https://biblehub.com/text/daniel/10-16.htm

Eli vielä Dan kirja oikeastaan alkukielellä käyttää sanaa ns."IHMISEN POIKA"

bə-nê 'ā-ḏām,= SON OF MAN, MANKIND = IHMISEN POIKA, POIKA MIES, IHMISSUKU

https://biblehub.com/text/daniel/10-16.htm

eli samaa kuin Joh Ilm 1:13 "Ihmisen Pojan muotoisen"

"uion anthrōpou" = SON OF MAN, MANKIND = IHMISEN POIKA, POIKA MIES, IHMISSUKU

https://biblehub.com/text/revelation/1-13.htm

Vrt Hebr 2:6   "Mikä on ihminen, että sinä häntä muistat, tai ihmisen poika, että pidät hänestä huolen?

2:7  Sinä teit hänet vähäksi aikaa enkeleitä halvemmaksi, kirkkaudella ja kunnialla sinä hänet seppelöitsit,

2:9  Mutta hänet, joka vähäksi aikaa oli tehty enkeleitä halvemmaksi, Jeesuksen"

Vrt Psalmi

8:4  -- mikä on ihminen! Kuitenkin sinä häntä muistat. Mikä on ihmislapsi!  ("ū-ḇen- 'ā-ḏām,) Kuitenkin pidät hänestä huolen. 8:5  Sinä teit hänestä lähes kaltaisesi olennon, seppelöit hänet kunnialla ja kirkkaudella.

 


Huom. kirjoitukseni "Ihmisen Pojasta":  https://otakoppi.webnode.fi/news/mita-tarkoittaa-mystinen-sanonta-ihmisen-poika/


 

Vrt.myös:  https://fi.wikipedia.org/wiki/Ihmisen_Poika

 

eli SUMMA SUMMARUM

Sekä Danielin kirjan 10 luvun ilmestyksessä kuin Ilmestyskirjan 1 luvun ilmestyksessä oleva henkilö on JEESUS KRISTUS ! Ja tämä Jeesus Kristus Dan 10:21 jakeessa kertoo meille että "Ainoa, joka tukee minua heitä vastaan, on teidän enkeliruhtinaanne Mikael" !   ... ELI MIIKAEL EI VOI OLLA JEESUS KRISTUS !

( Vrt. Raamattu kannesta kanteen/ Mykistävä vieras  https://www.rkk-sansa.net/raamattu-kannesta-kanteen/vanha-testamentti/danielin-kirja/1306https://www.rkk-sansa.net/raamattu-kannesta-kanteen/vanha-testamentti/danielin-kirja/1307  )

 

 

TÄSSÄ DANIELIN 10 LUVUN JAKEISSA ESIINTYY SIIS KAKSI JUMALALLISTA OLENTOA JA YKSI ENKELI JA TÄMÄ ENKELIN  NIMEKSI MAINITAAN MIKAEL !

1) JUMALA = "Elohim" (jakeessa 10:12)

https://biblehub.com/hebrew/430.htm

2) HERRA = "Adonai" (jakeissa 10:16,17,19)

https://biblehub.com/hebrew/113.htm

3) ENKELI MIKAEL (jakeissa 10:13,21)

Mikael = "Who is like God?" an Angel !

https://biblehub.com/hebrew/4317.htm

ELI HERRA EI VOI OLLA DANIELIN 10 LUVUN MUKAAN  SAMA KUIN YLIENKELI MIKAEL ! :)

 

...Ja   tähän jatkoksi,  että vaikka näiden kahden arkkienkelin Mikaelin ja Gabrielin nimissä esiintyy tämä sana "El" eli "Jumala", niin ei se suinkaan tarkoita että "Jumalan sanansaattaja/lähettiläs" olisi itse Jumala niin kuin Jeesus on !

Vrt: Hebr 1:7 Ja enkeleistä hän sanoo: "Hän tekee enkelinsä tuuliksi ja palvelijansa tulen liekiksi"; 1:8 mutta Pojasta: "Jumala..." !!!!!

"MikaEL"= "Kuka on KUIN Jumala"

Ja Vrt.  "GabriEL" eli " man of El" "an archangel" eli "Mies Jumala"..... (Englannin prepositio "of"  osoittaa omistusta tai johonkin kuulumista, ilmaisee jonkin koostumusta tai muodostumista jostain esim "glass of water" - lasi vettä ) https://biblehub.com/hebrew/1403.htm

Tämä Mikaelin "kaveri" arkkienkeli Gabriel esiintyy VT:ssa 2 kertaa Dan 8:16 ja Dan 9:21 kohdissa ja sitten UT:ssa Luuk 1:19 ja 1:26 kohdissa !

 

 

 

Tässä Daniel 10 luvussa ja koko raamatussa ei kuitenkaan puhuta muista "Arkkienkeleistä" kuin Mikaelista ja Gabrielista (paitsi Septuagintassa Rafaelista https://www.ortodoksi.net/index.php/Rafael_%28enkeli%29 / https://www.ortodoksi.net/index.php/Tobitin_kirja ) eli nämä mitkä kohdat suomalaiset käännökset kääntävät muiksi "enkeliruhtinaiksi" ei alkukielen mukaan tarkoita juuri nimenomaan "enkeleitä" vaan puhuu eräänlaisista johtajista..."Päämiehistä, Johtajista "

Hebr "sar" = chieftain, chief, ruler, official, captain, prince = Päämies, päällikkö, hallitsija, virkamies, kapteeni, prinssi

https://biblehub.com/lexicon/daniel/10-20.htm

https://biblehub.com/hebrew/8269.htm

Eli tässä Daniel 10:20 kohdassa puhutaan luultavasti siis

Persian "Päämiehestä" ja Kreikan "Päämiehestä"

Vrt Dan 10:20 Ja hän sanoi: "Tiedätkö, mitä varten minä olen tullut sinun tykösi? Nyt minä käyn jälleen sotimaan Persian ("sar"= Päämies)"enkeliruhtinasta" vastaan, ja kun minä olen päässyt hänestä, niin katso: tulee Jaavanin ("sar"=Päämies) "enkeliruhtinas".

10:21 Mutta minä ilmoitan sinulle, mitä on kirjoitettuna totuuden kirjassa. Eikä ole ketään muuta vahvistamassa minua heitä vastaan paitsi teidän enkeliruhtinaanne Miikael.( śar-ḵem.= teidän prinssinne, Mikael =enkeli)

Eli kun luemme tarkasti niin ensin tulee Persian "Päämies"

ja "kun minä olen päässyt hänestä, niin katso:

tulee Jaavanin (Kreikka) "Päämies" !

Siis mitä tässä ennustetaankaan !

Eli... Ensin tulee Meedo-Persian suurvalta

648-330 Ekr !

"kun minä olen päässyt hänestä" seuraa...

Kreikka-Makedonia suurvalta

331-168 Ekr !

Ja seuraavassa 11 luvussa kerrotaankin sitten jo Rooman valtakunnan noususta ja Julius Caesarista !

Vrt Dan 11:3 "Sitten nousee sankarikuningas; hän hallitsee suurella vallalla ja tekee, mitä tahtoo."

Eli syntyy Rooman Valtakunta 168- 476 Jkr

Myös tässä 11 luvun jakeessa 31 kerrotaan sekin kun Rooman Keisari Titus vuonna 70 Jkr hyökkää Jerusalemiin ja Temppeli hävitetään Jeesuksen ennustuksen mukaan ja myös sen että "päivittäinen uhri" käytäntö lakkautuu !

Dan 11:31 Hänen lähettämänsä sotajoukot tulevat ja saastuttavat pyhäkön ja pyhän vuoren, LAKKAUTTAVAT PÄIVITTÄISEN UHRIN ja asettavat pyhäkköön turmion iljetyksen. !

Vrt. Blogikirjoitukseni:

https://otakoppi.webnode.fi/news/ennustusten-itkumuurilla-/

https://fi.wikipedia.org/wiki/Itkumuuri

https://fi.wikipedia.org/wiki/Jerusalemin_piiritys_(70)

#############################

Myös muistakin uskontokunnista löytyy tämä liekö Ellen G Whiten näkyjen vaikutuksesta syntynyt harha, jossa Ylienkeli Mikael tulkitaan Jeesukseksi !
Vrt. lainaus wikipedia:
"Jehovan todistajat
Jehovan todistajat, vetoaa Raamatun kirjoituksiin opettaessaan Mikaelin olevan Jeesus. Ilmestyskirjan mukaan Mikael ja hänen enkelinsä kävisivät sotaa Saatanaa vastaan ja heittäisivät hänet ja hänen pahat enkelinsä taivaasta samassa yhteydessä, kun Kristukselle annetaan kuninkaallinen valta. Jeesuksen kuvaillaan myöhemmin johtavan taivaan armeijoita sodassa maailman kansakuntia vastaan. Näistä ja muista Raamatussa esiintyvistä yhtäläisyyksistä johtuen Jehovan todistajat perustelevat Mikaelin olevan Jeesus taivaallisena henkiolentona."
 Kun taas...
"Myöhempien aikojen pyhien liike katsoo Mikaelin olevan ihmissuvun kantaisä, Aadam"
 https://fi.wikipedia.org/wiki/Mikael_(arkkienkeli)

Ja lisätutkimukseksi:

 

https://fi.wikipedia.org/wiki/Urantia-kirja

 

https://saatio.urantia.fi/index.php?pg=ub_intro

 

 Lainausta:  "Päävastuussa Urantia-kirjan synnystä oli adventistipastori ja lääkäri, tri William S. Sadler,  joka toimi psykiatrina ja professorina Chicagon yliopistossa sekä opettajana McCormickin teologisessa seminaarissa. On ironista, että hän oli aiemmin kuluttanut yli kymmenen vuotta spritististen ilmiöiden vastustamiseen ja paljastamiseen. Hänen tunnettuja teoksiaan ovat  The Truth About Spiritualism (Totuus spiritualismista, 1923 ) ja The Mind at Mischief : Tricks of  the Subconscious Mind (1929), joka voitaisiin suomentaa vaikkapa: 'Oikutteleva mieli: alitajuisen mielen harhat'. Hänen näkemyksensä tuolloin oli, että spiritistiset ilmiöt ovat pääasiassa alitajunnan aiheuttamia harhoja. Hän oli  perehtynyt  silmänkääntötemppuihin, oli  itsekin harjoitellut joitakin temppuja ja antanut mm. taikuri Harry Houdinille neuvoja  spiritististen huijareiden paljastamiseksi.

" Martin Gardner on tutkimuksissaan päätynyt siihen, että tämä henkilö olisi ollut Wilfred Custer Kellogg, vermontilaisen adventistipastori C.L.S. Kelloggin poika. Wilfred oli sukua myös tunnetun Kellogg's -yhtymän perustajalle, W.K. Kelloggille ja lisäksi hän sattui olemaan William Sadlerin lanko ja niin ollen tämän hyvä tuttava. Avioiduttuaan Wilfred Kellogg muutti Illinoisiin asuen jonkin aikaa Sadlerin ja tämän vaimon luona. Hän oli yksi Urantia-säätiön perustajajäsenistä ja hänen asuntonsa sijaitsi lähellä säätiön päämajaa. Hän kuoli 1956.

Gardner uskoo Kelloggin ja Sadlerin adventistitaustan selittävän joitain asioita. Adventistien näkemyksiin on esim. kuulunut Urantia-kirjan esittämä oppi, että Jeesus on todellisuudessa ylienkeli Mikael. "

https://www.netikka.net/mpeltonen/urantia.htm

https://en.wikipedia.org/wiki/William_S._Sadler

 

Ps. Vrt. https://keskustelu.suomi24.fi/t/14504002/tanaan-on-mikaelin-paiva-!

ja tässä mielenkiintoista aiheesta myös:  https://keskustelu.suomi24.fi/t/15237976/mikaeljeesus-ja-spa-harhaoppi