Synnin palkka kuolema !

"SYNNIN PALKKA ON KUOLEMA...

... MUTTA Jumalan armolahja on IANKAIKKINEN ELÄMÄ Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme.... (Room 6:23)

..."  Ja Jumala on ELÄVÄKSI TEHNYT teidät, jotka OLITTE KUOLLEET rikoksiinne ja synteihinne"... (Ef 2:1)


Noh... mutta mitä  KUOLEMA sitten tarkoittaa ?!?!

Tarkoittaako se kaiken päättymistä vai jonkin uuden alkamista ?

Ortodoksit aina pääsiäisenä laulaa sillä vähän kuin " kaanaan kielellä " ;)

" Kristus nousi kuolleista ja kuolemallaan kuoleman voitti " !

Vrt. Hebr  2:14 Koska siis lapsilla on veri ja liha, tuli hänkin niistä yhtäläisellä tavalla osalliseksi, että hän kuoleman kautta kukistaisi sen, jolla oli kuolema vallassaan, se on: perkeleen,2:15 ja vapauttaisi kaikki ne, jotka kuoleman pelosta kautta koko elämänsä olivat olleet orjuuden alaisia.

Raamattu puhuu kuolemasta ainakin kolmessa merkityksessä: Ruumiillinen kuolema, hengellinen kuolema ja iankaikkinen kuolema.

Ruumiillinen kuolema tarkoittaa sitä, mitä tavallisessa kielenkäytössä kuolemalla tarkoitetaan. Elintoiminnat loppuvat, hengitys lakkaa, sydän pysähtyy. Lääkäri toteaa ihmisen kuolleeksi ja näin  ihmisen sielu on eronnut hänen ruumiistaan.

Hengellinen kuolema tarkoittaa synnistä johtuvaa eroa Jumalasta. Perisynnin alaisena syntyvä ihminen on hengellisesti kuollut.

Iankaikkinen kuolema tarkoittaa ikuista eroa Jumalasta

Sana "Kuolema" siis tarkoittaa aina sitä, että siinä "joku eroaa jostakin" !

Ne sanat joilla kreikan kielessä ilmaistaan kuolemaa  eivät siis merkitse suinkaan olemassaolon lakkaamista.

  Toiset, siis taas opettavat (Esim. Adventistit/Jehovan todistajat), että raamatussa on yksioikoisesti vain kaksi kuolemaa ja että sielu/ruumis  on ihminen kokonaisuudessansa eli yksi maatuva kokonaisuus...  Ja heidän mukaansa ensimmäinen kuolema kohtaa siis yksinkertaisesti vain meidän maallista ruumistamme eli lakkaamme hengittämästä  ja  vasta myöhemmin tulee sitten ns."toinen kuolema" joka tarkoittaisi sitten heidän mukaansa täydellistä ruumiin hävittämistä toiseen kertaan... (Annihilationismi)

 

.... MUTTA kun luemme tarkasti raamattua, niin sieltä löytyy oikeastaan kolmekin eri tapaa kuolla ! Ja kolmekin kreikan kielen alkusanaa ja koskaan ne ei tarkoita minkään päättymistä, vaan että aina kuolemassa " JOKU EROAA JOSTAKIN ".

Vrt. Eli Raamatun kreikka käyttää   kolmeakin eri kuolemaa tarkoittavaa sanaa:

1) "Apothnéskó" = kuolla pois jostakin, erota, erottaminen (esim. Room 7:10)

Koostuu sanoista "apo" = poissa jostakin ja thnéskó = kuolla eli "kuolla pois jostakin" !599 /apothnḗskō ("die off, from") occurs 111 times in the NT. It stresses the significance of the separation = Se korostaa merkitystä erottaminen

separation = erottaminen, irrottaminen, erottelu, lajittelu, ero, erossaolo, irtaantuminen, jako

https://biblehub.com/greek/599.htm   

 

2) " Thanatos" = asiayhteydestään riippuen fyysinen tai Hengellinen kuolema (esim. Room 7:10 ja 6:23, Ilm 20:14)

https://biblehub.com/greek/2288.htm  

3) "Nekros" = Ruumiillinen kuolema, eloton kuollut ruumis  ! (esim. 1 Piet 4:5,6)

https://biblehub.com/greek/3498.htm

 

JA SIIS MITÄ NÄISSÄ KOLMESSA "KUOLEMASSA" SITTEN TAPAHTUU ?!

1) Ensimmäisen kerran ihmiskunta kohtasi ns. "kuoleman" eli "eron" kun saatana vietteli ihmisen syömään hyvän ja pahantiedon puusta ja sanoi: 1 Moos 3:4  Niin käärme sanoi vaimolle: "Ette suinkaan kuole; 3:5  vaan Jumala tietää, että sinä päivänä, jona te siitä syötte, aukenevat teidän silmänne, ja te tulette niinkuin Jumala tietämään hyvän ja pahan".

Eli mitä tapahtui, kuoliko ihminen fyysisesti ei vaan ihmisestä tuli "hengellisesti kuollut" ja ihminen karkotettiin pois paratiisista Jumalayhteydestään "eroon" kauas "elämän puusta"  sitä varten ettei "synti eli paha" perisi Jumalan Valtakuntaa!

  Esim. tällainen oli myös tuhlaajapoika Luuk 15:24,  " Tämä minun poikani oli kuollut ja virkosi eloon, hän oli kadonnut ja on jälleen löytynyt."15:32  Mutta pitihän nyt riemuita ja iloita, sillä tämä sinun veljesi oli kuollut ja virkosi eloon, hän oli kadonnut ja on jälleen löytynyt.'"

Tai Vrt. Luuk 9:60  "Mutta Jeesus sanoi hänelle: "Anna kuolleitten haudata kuolleensa, mutta mene sinä ja julista Jumalan valtakuntaa". eli " anna Jumalasta erossa olevien haudata fyysisesti kuolleensa" !

2) Toisena ihminen kohtaa siis fyysisen kuoleman ja tuolloin hänen sielunsa eroaa hänen ruumiistaan ("maallisesta majastaan") ja menee Tuonelaan  "välitilaan"   ...

(Luuk 16:19-31 / Luuk 23:43 / 1 Piet 3:18-19 4:6 / Job 19:25,26 / 2Kor 12:3-4)

ja tämä kohtaa kaikkia ihmisiä !

3) Ja kolmantena tapaamme raamatusta vielä yhden tavan kuolla ja se kulkee sitten sillä  nimellä kuin " toinen kuolema, tulinen järvi " (Joh.Ilm 20:14)

Ja tämä ei ole enää mikään Tuonela, vaan tämä on IANKAIKKINEN ERO Jumalan rakkaudesta ja  hänen pitkämielisyydestään. !!!


ELI HUOMATKAAMME, KUOLEMASSA EI KOSKAAN MIKÄÄN PÄÄTY EIKÄ LOPU VAAN SIINÄ JOKU EROAA JOSTAKIN !


Siis Vrt. "Ja Jumala on ELÄVÄKSI TEHNYT teidät, jotka OLITTE KUOLLEET rikoksiinne ja synteihinne" (Ef 2:1)


https://otakoppi.webnode.fi/news/jo-tuonelassa-olemme-paratiisissa-/


( https://keskustelu.suomi24.fi/t/14110594/otakoppi-synnin-palkka-kuolema-! ;

https://keskustelu.suomi24.fi/t/14158738/mita-tarkoittaa-sielu-#comment-83546446 )