Adventistien "ekumeniaako" tämä nykyäänkin ?

Lainaus Joensuun sairaalan pääaulassa lukemastani Askel 12/2016 lehdestä:


. sivu 22: " Paavi tunnusti Lutherin ansiot !
  Paavi ekumenian asialla
Kirkkokuntien rajapyykit liikahtelivat Ruotsin Lundissa, kun luterilaiset ja katolilaiset juhlistivat yhdessä reformaation merkkivuoden alkamista. Läsnä olivat myös maailman pakolaiset. Paavi Franciscus tunnusti lähes 500 vuoden vastakkaisasettelun jälkeen Martti Lutherin ansiot.
" On hyvä muistaa, että ilman Jumalaa emme voi tehdä mitään."


(...lainaus jatkuu...)


"Stadionin ulkopuolella on myös toisenlaista porukkaa. Menen kyselemään kirjalaatikoita kantavilta ihmisiltä, mitä he tekevät ?
- En ole katolilainen, vaan protestantti, Seitsemännen päivän adventisti, sanoo Per Struksnes.
Norjalaissyntyinen, Tanskassa asuva Struksnes pitää ekumeniaa epäraamatullisena. Hän protestoi paavin vierailua vastaan yhdessä noin 50 aktivistin kanssa. Heitä on saapunut Ruotsiin muun muassa Kolumbiasta, Unkarista ja USA:sta. He jakavat kirjoja ja DVD-levyjä, joiden avulla he välittävät antipaavillista sanomaa.


Pidätkö Paavia Antikristuksena ?
- Kyllä, jos suoraan sanotaan. Ei meillä ole mitään katolilaisia vastaan, he ovat ihania ihmisiä, mutta Raamattu varoittaa tästä järjestelmästä. Raamattu tunnustaa, että uskovia on kaikissa kirkkokunnissa, mutta korruptoituneesta järjestelmästä on lähdettävä pois. Struksnes saarnaa. "


Vertaa myös: https://fi.wikipedia.org/wiki/Uskonpuhdistus

Vrt keskustelu: https://keskustelu.suomi24.fi/t/14647196/adventista-quotekumeniaakoquot-tama-nykyaankin-