10 käskyä on hyvä !

Johdanto: Hyvää sapattia näin lauantaina Juutalaisille ja Adventisteille toivotan !

__________

10 käskyn laki on tärkeä ja sitä tulee jokaisen Jeesukseen Kristukseen uskovan kunnioittaa elämässään mutta uudestisyntynyt uskova elää kuitenkin Jumalan lapsen elämää Jumalan Armosta  Uskon kautta ja Laki ei enää ole Tuomarimme ("Syyttäjämme") eikä siis se, jonka mukaan meidät varsinaisesti tuomitaan !

Vrt. Mark 16:16 "Joka uskoo ja kastetaan ("on kastettu"), se pelastuu; mutta joka EI USKO, se tuomitaan kadotukseen." !

... eli kriteeri lopulta meitä tuomittaessa ei ole se miten olemme onnistuneet täyttämään lain vaan se, että USKOMMEKO !

10 käskyä kyllä osoittaa meille syntiä jos sitä tietoisesti teemme ja alati uudestisyntyneen valveutunutta omaatuntoa se siitä myös muistuttaa... mutta se ei ole asia, joka uudestisyntyneen Jumalan lapsen saisi pois Jeesuksesta Kristuksesta ja Jumalan  LAHJA ARMOSTA, joka tulee siis Jeesuksen jo täytetyn työn kautta ristillä ja yksinomaan sen kautta !

Eli vain ja ainoastaan Uskon kautta me saamme iankaikkisuuden ja lunastuksen ja Jeesuksen Pyhä Henki on se, joka meitä lapsia pyhittää ja puhdistaa kaikesta vääryydestä, joka sotii Jumalan eli Isän tahtoa vastaan ...

Ja näin ainoastaan Kristuksen Pyhän Hengen johdolla myös meidän lihammekin alkaa hiljalleen kunnioittamaan Jumalan eli  "Abban" (tuttavallinen nimi "Iskän","Faijan") tahtoa !  Ja tämä on juuri sitä kun "sana alkaa tulla lihaksi" ja juuri tämä on sitä tuhdimpaa "elämän leipää" joka alkaa kasvattamaan meitä "hengellisiä lapsia" kohti  "hengellistä aikuisuutta" !

Eli aivan kuten Paavali sanoo: 2 Kor 3:17 "Sillä HERRA ON HENKI  , ja missä Herran Henki on, siinä on vapaus. 3:18 Mutta me kaikki, jotka peittämättömin kasvoin katselemme Herran kirkkautta kuin kuvastimesta, muutumme saman kuvan kaltaisiksi kirkkaudesta kirkkauteen, niin kuin MUUTTAA HERRA, JOKA ON HENKI."

.

Eli summa summarum kaikki edellinen yhteen nitoen:

.

Me uskosta Jeesuksen Kristuksen kautta uudestisyntyneet elämme USKOSTA ja sen kautta emmekä siis LAIN TEOISTA eli omien tekojen kautta !

Meidän pyhityksemme on Herran henki eikä lihan kautta tapahtuvat teot...

Teot ei meitä pyhitä vaan Usko ja Herran Henki !  ja tämä on tärkeää muistaa muita neuvoessamme ja tuomitessamme !

Vrt. Kol 2:16 "Älköön siis kukaan teitä tuomitko syömisestä tai juomisesta, älköön myös minkään juhlan tai uudenkuun tai SAPATIN johdosta, 2:17 jotka vain ovat tulevaisten varjo, mutta ruumis on Kristuksen.2:18 Älköön teiltä riistäkö voittopalkintoanne kukaan, joka on mieltynyt nöyryyteen ja enkelien palvelemiseen ja pöyhkeilee näyistään ja on lihallisen mielensä turhaan paisuttama 2:19 eikä pitäydy häneen, joka on pää ja josta koko ruumis, nivelten ja jänteiden avulla koossa pysyen, kasvaa Jumalan antamaa kasvua. 2:20 Jos te olette Kristuksen kanssa kuolleet pois maailman alkeisvoimista, miksi te, ikään kuin eläisitte maailmassa, sallitte määrätä itsellenne säädöksiä: 2:21 "Älä tartu, älä maista, älä koske!" 2:22 -sehän on kaikki tarkoitettu katoamaan käyttämisen kautta-ihmisten käskyjen ja oppien mukaan? 2:23 Tällä kaikella tosin on viisauden maine itsevalitun jumalanpalveluksen ja nöyryyden vuoksi ja sen tähden, ettei se ruumista säästä; mutta se on ilman mitään arvoa, ja se tapahtuu lihan tyydyttämiseksi.

Jamppe ♥

___________________

Vrt myös:  "OLEMMEKO SITTEN  NS. ELÄVIÄ KIVIÄ ? MITÄ SE TARKOITTAA ?" https://otakoppi.webnode.fi/news/hyva-paimen-/

ja KUKA ON "HURSKAS" ?  https://otakoppi.webnode.fi/news/oletko-sina-hurskas-/